perjantai 31. lokakuuta 2008

Potilaan tarina jatkuu

Perjantai, perjantai, perjantai, voisko paremmin kuvata tätä paskaa päivää. Ilmakin on ku, sanonko mistä. No, niin positiivinen asenne nyt ;)
Kello soi 7.00 joo, olihan sitä tullut "nukuttua" ainaki vähä. Oli kyllä silmät niinku sialla aamulla. Ei sitä kestä yövalvomista enää tässä iässä. Ei Kapo mua valvottanu, vaan noi muut. Rusina raukka oli ahdistettu sohvan ja pöydän väliin, eikä päässy sieltä omin avuin pois jne. Heräsin monen monta kertaa siis erilaisiin ääniin ja kävin tarkistelemassa tilannetta. Kapo oli yksin rauhassa portin takana. Nukkui ihan rauhassa. Aamulla oli jossain vaiheessa vähä pakertanu öljyä lattialle, siinä kaikki.
Ai niin, en varmaan illalla kirjoittanu, että se joi 2,5dl Nature Dietillä maustettua vettä. Ja kuumetta ei ollut, lämpö 38,49
Yöllä ei ollut juonut yhtään.
Illalla tehty päätös lähteä vailla eläinlääkärin aikaa kohti Seinäjokea siis piti ja niin me läksimme pimeään aamuun. Reissu alkoi hyvin, 1km jälkeen muistin, että ainoa asia joka piti aamulla muistaa, eli jätä työmaan avain kotiin, unohtui. Eiku takasi.
Sitten oli tietysti auton tankki tyhjä, nesteelle, siis ihan väärään suuntaan tankille. Hain sieltä myös kahvin mukaan, niin sai vähä silmiä auki. Vettä satoi aivan jumalattomasti! Ja lämpöä 2 astetta. Ei paljon naurattanu. Pääsin reilut 25 km, niin alkoi olla räntää tiellä ja mersussa kesäkumit... Virtain rajan ohitettuani, oli nopeus oikeestaan max 60 km / h ja loskaa tiellä aivan hirveesti. Sitten tein ratkaisun, että käännyn takasi, mulla oli kuitenki Sjokee matkaa n. 50 km ja takasinki olis pitäny päästä. Tunti meni aikaa tosiaan siihen 55km ajoon.
Matkalla kotiin päin soitin Veteriin ja sain ajan Ylöjärven klinikalle 11.30, kävin siis välissä kotona kahvilla ja nukuin 5 min, sitten taas matkaan.

Kapo oli onneks olosuhteisiin nähden ihan ok kunnossa koko aamun.
Klinikalle oli tästä matkaa pikkuse vajaa 80km, joten se meni vauhdilla ja sadekin loppui matkalla. Mentiin Kapon kanssa sisään ja hoitaja otti vähän tietoja, sitten tuli eläinlääkäri, nostettiin potilas pöydälle ja siinä tietysti tarkastettiin yleiskunto, eli limakalvot, silmät, korvat, sydämen kuuntelu. Lääkäri tunnusteli myös vatsaa, mutta meidän lihaskimppu teki siitä tietysti hankalaa, kun jännitti sixpäkin esteeksi :)
Peräsuolessa ei ollut tukosta. Seuraavaksi mitattiin kuume, ei lämpöä, sitten otettiin verikoe ja odotettiin tulos, ei tulehdukseen viittaavaa. Sitten olikin nesteytyksen vuoro, eli Kapo joutui tiputukseen, neula niskaan ja neste menemään ja kyllä se menikin sellaisella vauhdilla, että huh. Kauhea kamelin kyttyrä nousi niskaan kun se neste oli tippunut.
Lopuksi vielä antibiootti ja pahoinvointilääke pistoksina ja ohjeet kotihoitoon, sekä huomenna päivystävän klinikan numero talteen..
Sitten kotimatkalle.
Pihalle päästyään Kapo kyykki puskaan ja sai aikaiseksi vesiturauksen, ei muuta.

Nyt ollaan oltu tässä töissä rauhassa reilu 3 tuntia. Kapo sai tänne päästyämme "suolistoruokaa" eli Rc.n säilykettä reilusti vedellä lantrattuna. Söi/joi halukkaasti. Makoilee rauhassa, näyttää hyvin levolliselta. Äsken sai pikkasen lisää ruokaa ja käytiin pihalla, jälleen tuotoksena nestettä. Ilta jatkuu nyt 2 dl annoksella parafiiniöljyä ja muutaman tunnin välein vähä ruokaa, tuollaista helposti sulavaa, että suolisto starttaisi uudestaan. Näin siis kohti viikonloppua, katsotaan miten homma etenee.

Kiitos ystäville tsempityksestä! :)

Ei kommentteja: