torstai 30. lokakuuta 2008

Kapo, Kapo Karhunpoika sairastaa :(

Voihan kakka, tai siis sen puute.. Eilinen ja tämä päivä on menny hiukan kipeissä tunnelmissa.
Eilen aamulla olin vähän pellolla poikien kanssa ja Kapo siellä yritti saada jätöksiä aikaseksi, mutta ei oikein onnistunu. Ajattelin, että menee kyllä ohi. Otin kuitenkin pojat töihin mukaan ja annoin Kapolle maitohappobakteeria. Sen vointi oli ihan normaali koko päivän. Illallakaan ei mitään ihmeellistä. Annoin kuitenkin ruokaa hyvin vähän. Juonut se on hyvin, onneksi.

Tänään, siis torstaina lähdin aamulla raviradalle, ajattelin, että reipas lenkki vois saada Kapon vatsan hyvin toimimaan, vaan eipä toimi ei. Kykkii kyllä ja yrittää, mutta saa aikaan lähinnä nestettä :( Voi helvetti.
Radalta menin Marille ja siellä oli Kapolle kauravelli keitettynä, sekoitettiin siihen piimää ja öljyä. Ei suostunu syömään kun vähän, niin vedettiin sit 2,5 dl naamaan Raikan tuttipulloa apuna käyttäen.. Hyvin onnistui.
Pojat ovat siis taas töissä mukana ja Kapo voi ihan ok. Mari tuo tarvittaessa kovempia aineita suoliston käyntiin saamiseksi, jos alkaa näyttää huonolta.
On vaan niin stressaavaa kun on vähän jotain huolta ja murhetta. Uskon kyllä, että vellin/öljyn juottaminen auttaa ja saadaan mahdollinen tukos kyllä sieltä aukeamaan.
Nyt Kapo on ihan rauhallinen normaali oma itsensä, mutta illan toko-treeni taitaa sen osalta jäädä väliin, parempi niin. Kipinä joutuukin sitte sitäkin enemmän töihin!

Ei kommentteja: